Lac pentru Parchet Rezidential

Auto-sigilant transparent pe bază de apă, de tip single-pack, pentru parchet
Imaginea Lac pentru Parchet Rezidential
  • Lac pentru Parchet Rezidential

Disponibiliate: In stoc
SKU:  LP63

Produsul are urmatoarele ambalaje:

Contactati-ne pentru o oferta!

LP63 este un auto-sigilant transparent pe bază de apă, de tip single-pack, pentru parchet. Pentru caracteristicile sale de elasticitate și duritate de suprafață, acest produs are o rezistență fizico-chimică bună.

Are proprietăți antispumante excelente atunci când este aplicat cu rola și pensula.

Aplicat prin pulverizare nu apar probleme de aderență între straturi.

Are o transparență excelentă chiar și la un nivel scăzut de luciu.

Poate fi aplicat fără un strat de bază de barieră la prima mană pe lemn uleios sau rășinos. Totuși, recomandăm o verificare înainte de a începe aplicarea.

Formula sa garantează absența expresiilor de risc de pe etichetă.

Se recomandă pentru podele pentru uz rezidențial.

Metoda de utilizare

Pe suprafețele netratate umpleți fisurile folosind LP 63 amestecat cu rumegușul obținut prin netezirea podelei din lemn. Pentru a facilita prelucrabilitatea pastei obținute, se diluează cu puțină apă.

Când materialul de umplere s-a uscat, șlefuiți cu atenție podeaua folosind șmirghel de 80-120. Îndepărtați praful de șlefuit cu un aspirator înainte de aplicarea stratului de acoperire.

Aplicați primul strat de LP 63 folosind o rolă sau o pensulă. Asigurați-vă că produsul este bine împrăștiat și că nu există zone de acumulare.

După 3-4 ore, când uscarea este finalizată, produsul este gata de șlefuire. Este de preferat ca șlefuirea să se facă manual folosind șmirghel cu granulație de 150-180 sau cu sisteme mecanice utilizând coală abrazivă de 220-240. Apoi aplicați un al doilea strat. Înainte de a aplica cel de-al treilea strat șlefuiți cu șmirghel de 240-320.

Nu lăsați să se formeze acumulări în nicio zonă și asigurați-vă că produsul este împrăștiat uniform și cu greutatea recomandată de aplicare de aproximativ 70-80 g/m² pentru fiecare strat. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință utilizând o pensulă normală. Greutățile mai mari de aplicare necesită timpi de uscare mai îndelungați.

Cum să curățați și să întrețineți

Pentru a curăța podeaua acoperită cu LP 63, se recomandă utilizarea unei cârpe moi cu apă și săpun neutru.

Evitați utilizarea detergenților și a cerurilor care conțin solvenți agresivi.

În cazul lucrărilor de întreținere, curățați bine podeaua cu șmirghel de 150, apoi îndepărtați majoritatea murdăriei, prafului și nisipului. Aplicați unul sau două straturi de LP 63 așa cum este indicat în Fișa tehnică.

Instrucțiuni speciale

Aplicarea accidentală a straturilor groase de produs poate provoca pete și urme de scurgere și încetinește uscarea într-o asemenea măsură încât pelicula se poate desprinde de lemn.

A se feri de îngheț: depozitați în zone unde temperaturile nu scad sub 5°C.

În timpul aplicării și uscării, temperatura ambiantă și temperatura stratului de acoperire nu trebuie să scadă sub 10°C.

Utilizați numai apă potabilă pentru diluare.

Amestecați produsul folosind un băț sau o spatulă. Evitați agitarea prea puternică pentru a nu introduce aer în produs care poate duce la formarea de bule în timpul aplicării.

Ventilați camera în timpul și în urma aplicării pentru a îmbunătăți uscarea.

Se poate călca pe podeaua acoperită cu produs a doua zi.

După aplicare așteptați 48-72 de ore înainte de a așeza mobilierul sau covoarele deasupra podelei.

În primele 2-3 săptămâni, stratul de acoperire nu este perfect uscat și rămâne ușor sensibil la apă. Dacă podeaua este spălată și/sau se depune apă în unele zone după tratament, acest lucru poate provoca apariția unei inflorescențe reversibile pe pelicula stratului de acoperire.

Spălați imediat uneltele de lucru cu apă. Stratul uscat poate fi îndepărtat prin spălare cu acetonă.

Reziduurile de acoperire vor fi eliminate în conformitate cu legislația în vigoare. Nu vărsați reziduurile în canalizare.

Datorită numărului mare de tipuri exotice de cherestea disponibile pe piață, se recomandă efectuarea unui test preliminar pentru a se verifica dacă produsul s-a scurs, pătat sau desprins datorită substanțelor conținute în lemn