Impermeabilizare piatra si tratamente pentru rezistenta pietrei la apa

marți, 22 aprilie 2014

Impermeabilizare piatra si tratamente pentru rezistenta pietrei la apa

Exista multe moduri diferite prin intermediul carora un proprietar poate schimba aspectul unei case sau altor constructii printr-un proiect de imbunatatire.

Fie ca este vorba de modificari de baza sau de structura, impermeabilizarea a tot ceea ce inseamna constructii pe baza de piatra sau alte adaosuri nu face altceva decat sa duca la obtinerea unor rezultate mai eficiente si un loc mai placut pentru a trai.

Tratamentul constructiilor pe baza de piatra nu este unul foarte complicat, atat timp cat pe lista cu actiuni figureaza si impermeabilizarea pietrei.

Dupa multi ani de uzura, o casa sau orice alta constructie isi arata varsta in podele. Folosind granit sau un alt tip de piatra naturala, renovarea totala a constructiei poate duce la obtinerea unei noi infatisari. Podelele de marmura adauga o nota de eleganta pentru decor oferind durabilitate si fiabilitate in comparatie cu omologii existenti pe piata de profil. Cand anumite incaperi sunt modernizate sau remodelate, podeaua ar trebui sa reprezinte grija principala deoarece, daca nu este efectuat un tratament la piatra, in timp pot sa apara diferite probleme, precum craparea sau deterioarea aspectului. De asemenea, piatra naturala poate fi foarte bine plasata langa parchet, acesta fiind un motiv in plus pentru care se recomanda impermeabilizarea pietrei.

Impermeabilizarea pana nu de mult timp a fost privita doar ca un simplu concept de baza. Majoritatea oamenilor nu considera ca au nevoie de tratament pentru piatra pana nu se confrunta cu inundarea subsolului sau alte dezavantaje oferite de conditiile de vreme. O modalitate de a face un upgrade unei constructii pe baza de piatra, cu scopul de a o face sa dureze mai mult si sa reziste la umiditate, presupune tratarea pietrei prin procesul de impermeabilizare. Acest lucru va preveni posibile daune cauzate de umiditate, cum ar fi mucegaiul sau deterioarea consistentei acesteia, evitand in cele din urma o erodare majora.

Procesul de impermeabilizare a pietrei presupune utilizarea unui produs de impregnare special conceput pentru piatra. Acesta asigura protectie impotriva umiditatii, o mai buna rezistenta la inghet si incetarea procesului de coroziune a materialelor de constructie poroase. De asemenea, tratarea pietrei mai presupune si o buna protectie impotriva aparitiei proceselor de deteriorare progresiva a acesteia. Mai are si rolul de a intensifica proprietatile hidrofuge ale amestecurilor de beton sau ciment.

Impermeabilizarea pietrei este ideala pentru mai multe tipuri de constructii, astfel o regasim in tratamentul pietrei precum gresia de pe terasele exterioare, a pietrei naturale, mai exact a ardeziei si a gardurilor ornamentale in constructia carora a fost utilizata piatra tocmai pentru a indeparta efluorescenta.

Se recomanda impermeabilizarea pietrei deoarece asigura o protectie de pana la 15 ani, patrunde in adancime semnificativa (pana la 5 mm acolo unde este cazul), nu schimba aspectul exterior al materialelor asupra carora este aplicata, atribuie suprafetelor tratate proprietati fungicide, nu formeaza structuri cristaline, imbunatateste termenul de exploatare a constructiei. Daca se utilizeaza corect nu se ajunge la formarea unei pelicule la suprafata, pastrand aspectul natural al acesteia.

Asadar, tratarea pietrei este un procedeu ce a inceput sa devina absolut necesar daca se doreste o constructie trainica. Impermeabilizarea pietrei este un procedeu simplu ce se poate efectua simplu si cu succes de orice persoana.