Despre caramizi lemn-ciment

joi, 10 iunie 2010

Produsul nostru se poate numi casa cu caramida lemn-ciment sau caramida lemn-ciment.

Va oferim un produs nou la noi in tara dar cu o vechime de peste 60 de ani in costructiile din Italia. Va oferim posibilitatea sa alegeti intre a va construi noi casa sau a va construi d-voastra casa sub consilierea noastra.

Dovada calitatilor antiseismice la constructiile cu caramizile lemn-ciment:

Orasul L'aquila(Italia) este dovada constructiilor cu caramida lemn-ciment antiseismice. Anul 2009, aprilie, orasul a fost zdruncinat de un cutremur care a dus la distrugerea orasului in mare parte.
Singurele cladiri ramase in picioare si fara crapaturi au fost cladirile construite cu caramizile lemn-ciment.Decizia autoritatilor Italiene a fost reconstructia orasului cu aceste Caramizi lemn-ciment.
In Italia aceste cladiri construite cu caramizile lemn-ciment au pana la 20 de etaje. In Romania se pot construi maxim 5 etaje.
Dovada calitatilor termice, fonice si de rezistenta la foc este data de Aprobarea Tehnica Europeana prin Institutul pentru Tehnica Constructiilor - Via Lombardia 49 - 20098San Giuliano Milanese-Italy tel.: +39-02-9806 1.

Constructia cu caramizi lemn-ciment ofera urmatoarele avantaje majore:

  1. Costuri mai reduse la constructie prin faptul ca fierul nu se mai leaga, nu exista pierderi de materiale, nu se pierde timp la constructie, nu se mai construiesc cofraje,nu se mai folosesc diversele adiacente precum lemnul, cuiele si sarma.

    Ca si comparatie din calculele noastre rezulta ca la constructia unui parter la o inaltime de 2,5m, pe o suprfata de 150mp de fundatie si cu placa de 150mp(15*10) la etaj, la constructia cu caramida clasica costul se ridica la 22.000Eur(pereti exteriori + placa+ mana de lucru + pierderi).Calcul pe mp de zidarie si placa: Suprafata totala construita: 75mp+50mp peretii laterali de caramida+150mp de placa=275mp.22.000/275=80Eur/mp

    La constructuia cu caramida lemn-ciment costurile noastre pentru constructia unei case cu caramida DIII 30/8, costurile se ridica la 70Eur/mp maxim, adica 275mp*70Eur/mp=19.250Eur(pereti exteriori + placa cu caramida lemn-ciment + mana de lucru+izolatie termica inclusa).

  2. Daca doriti ridicarea casei in regim propriu costuriele nu se ridica la mai mult de 55-60Eur/mp, functie de tipul de cramida ales..Practic 275mp*55Eur=15.125Eur.

    O casa cu caramida lemn-ciment se ridica in aproximativ 2-6saptamani functie de instruirea , numarul de oameni si suprafata casei.

  3. Izolare termica
  4. La constructia cu caramida lemn-ciment nu exista punti de rupere termica iar acest lucru impreuna cu izolatia naturala a lemnului si polistirenului duce la constructia unei case cu transfer termic extrem de redus indicand clasa energetica A,B-clasificare pentru casa pasiva.

  5. Izolare fonica
  6. Constructie antiseismica

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot lasa comentarii.

 

Adaugat pe: 25.04.2015 12:20
Am si eu niste intrebari...
1.caramizile sunt aduse din italia sau sunt facute la noi?
2.pentru tencuirea peretilor se poate folosi tencuieli clasice din ciment nisip si var sau exista tencuiala speciala?
3.care este pretul unei astfel de caramizi,nu apare nicaieri un pret pe bucata.